Fordeler med 3D Printing

 • Det går fort – redusert time-to-market

  3D-printing lar deg utvikle dine ideer raskere enn noensinne. Den første prototypen er aldri den siste, ting skal modifiseres flere ganger og dette er en krevende prossess. Med 3D-printing får du mulighet til raske produksjonsiterasjoner hvor et konsept kan bli til en fysisk modell samme dagen det ble designet og det som kunne ha tatt måneder blir fullført i løpet av noen få dager slik at bedriften din alltid er et skritt foran konkurrenter.

 • Reduserte kostnader

  Sprøytestøpingsutstyr for prototyping og den tradisjonelle produksjonsprossessen krever store investeringer. Med 3D-printingteknologi kan du lage deler og/eller verktøy gjennom additiv produksjon med en prislapp som er mye lavere enn for tradisjonell maskinering.

 • Verktøysfritt!

  Tradisjonell industriell fabrikasjon av deler og utstyr er tidskrevende og forutsetter bruk av en del arbeidskraft og økonomiske midler. Ved å bruke industriell 3D-printing i lav til middels volum vil de fleste produsentene få en vesentlig fordel gjennom å unngå disse problemstillingene.

 • Lavere risiko

  Det å kunne verifisere et design før man investerer i dyre støpingsverktøy er verdt mye mer enn filamentet som går med til å 3D-printe en modell. En 3D-printet produksjonsklar prototype gir deg trygghet når du kommer til investeringsstadiet. Det er langt billigere å modifisere en 3D-printet prototype enn å omforme eller endre en støpt modell.

 • Mer effektiv kommunikasjon

  Det eksisterer alltid en risiko for feiltolkning av produktets tekniske spesifikasjon ved produksjon da den ikke gir beskrivelse av alle konstruksjonsdetaljer. Et bilde er langt bedre og sier mer enn 1000 ord, men for å være sikker på at du får nettopp det produktet du har designet må du kunne kommunisere din ide så tydelig som mulig. Har du en fysisk representasjon av ditt design er det ingen rom for misforståelse.

 • Få tilbakemelding før du setter i gang

  Med en kvalitetsprototype kan du teste markedet ved å vise den til potensielle kjøpere eller investorer på relevante bransjemesser eller kjøre en innsamlingsaksjon på Kickstarter. Det å få tilbakemelding fra fremtidige kjøpere før du setter i gang med produksjon er en viktig måte å bekrefte at produktet har markedspotensiale.

 • Hold det, bruk det, test det

  En ting som et bilde eller en modell på skjermen ikke kan gi deg er følelsen av å ha produktet ditt i hånden. Er du opptatt av ergonomiske egenskaper og hvordan produktet skal passe inn i et allerede eksisterende miljø må du ta deg råd til å holde det i hånden, bruke det og teste det.

 • Lett å tilpasse

  Med standard masseproduksjon er alle produkter som kommer av samlebåndet eller ut av en sprøytestøpingsmaskin like. 3D-printing gir mulighet til å personliggjøre, tilpasse og finjustere et produkt slik at det tilfredsstiller personlige behov f.eks. innen produksjon av medisinsk utstyr og hjelpemidler, tannpleieutstyr, moteartikler og smykker osv.

 • Et firkantet hull? Hvorfor ikke

  Fysiske begrensninger ved standard maskinering har satt snevre grenser for produktdesign i mange år. Med additiv produksjon har muligheter for form og struktur blitt uendelige. Geometri som har vært vanskelig eller umulig å lage slik som f.eks. et kurvet hull, overheng, firkantede innvendige hulrom har blitt både reell og enkel å lage.

 • Slipp fantasien løs

  Fremveksten av digital kunst og design gir oss stadig økende frihet til å realisere våre ideer. Nå kan man 3D-printe nesten alt man er i stand til å forestille seg bare ved å modellere det digitalt. I løpet av relativt kort tid kan en idé, konsept, drøm eller oppfinnelse bli til et objekt som du kan holde i hånden.

 • Stort utvalg av materialer

  Kombinasjon av forskjellige materialer i samme produkt er problematisk og dyrt å få til i masseproduksjon. I tillegg er fysiske og kjemiske egenskaper til forskjellige materialer vanskelig å kombinere ved bruk av tradisjonelle produksjonsmetoder. 3D-printing gir nye muligheter til materialkombinering. I 3D-printing kan plast kombineres med en rekke materialer inkludert metaller, glass, keramikk, gull, sølv, papir, biomaterialer, til og med mat. Med ulike materialer for hånd kan du lage nettopp det du har i tankene vha. 3D-printing.

 • Rask og billig feilsøking

  Har du mulighet til å teste ideer raskt og oppdage det som ikke fungerer går det mye fortere å finne den ideelle løsningen. Med 3D-Printing får du anledning til å eliminere mulige feil tidligere i utviklingsprossessen slik at du får et bedre produkt med lavere kostnad.

 • Tilgjengelighet

  Stadig flere får tilgang til 3D-printing, og allerede nå kan man skaffe seg en 3D-penn som gir  samme resultat som en 3D-skriver, den eneste forskjellen er at brukeren manøvrerer dysen med sin egen hånd. Denne utviklingen vil snart gjøre oss alle i stand til å skape det produktet vi trenger når og hvor vi trenger det. Dette vil føre til en revolusjon i den eksisterende forbrukerfilosofien. Hvis du er tilhenger av 3D-printing vil du virkelig nyte lettere tilgang til denne revolusjonerende teknologien med 3D-skrivere og annet 3D-utstyr til hjemmebruk.

 • Miljøvennlig

  En av de moderne utfordringene som næringslivet må ta hensyn til er bærekraftig utvikling. 3D-printing er energieffektiv og genererer mindre avfall. F.eks. blir 90% av materialer som brukes til flybygging til svinn under produksjonen. Med 3D-printing basert på additiv produksjonsteknologi bruker man mindre energi og avfall blir redusert til et minimum. Et 3D-printet objekt er i gjennomsnittet 60% lettere enn det samme objektet produsert gjennom tradisjonelle metoder uten å være mindre bestandig og varig, og redusert avfallsmengde hjelper oss å spare miljø.