Produksjons Valgguide

Last ned tabell

MJF

MJF eller Multi Jet Fusion 3D-printingsteknologi er perfekt for de gangene du er på utkikk etter lavere porøsitet, korte «lead»-tider og ubeseiret overflatekvalitet. Dersom du produserer komplekse endestykker og har bestemt deg for å produsere et lite antall, så kan MJF være det beste valget for deg. Denne teknologien er i utgangspunktet sammensatt av en mengde «binder jettings» og SLS. Et finkornet PA 12-materiale ville vært det passende valget for denne teknologien. Dette vil tilrettelegge for produksjonen av supertynne lag som har tykkelsen til 80 mikroner. Dette gjør prosessen veldig kostnadseffektiv og er også det perfekte valget for sprøytestøping.

SLA

SLA eller Stereolithography er den nest mest brukte 3D-printingsteknologien og den tilhører MVA fotopolymerisering-familien. I denne prosessen brukes en ultrafiolett lysstråle for å kurere en polymerharpiks lag for lag. Denne prosessen er også populær fordi det var den første 3D-printingsteknologien som ble brukt i hele verden. Hvis du er på utkikk etter en kostnadseffektiv metode for å få utført 3D-printing så nøyaktig som mulig, så er SLA den beste metoden for deg. Væskeformen av de lyssensitive termo-polymerne er vanligst å bruke i denne prosessen.

SLS

Gjennom å bruke en “powder bed fusing»-prosess vil en SLS eller Selective Laser Sintering oftest bruke ordinære former for termoplastiske polymer. Partiklene i polymer-pulveret sinteres i denne prosessen før de mikses sammen for å bygge opp lag etter lag. SLS brukes ofte for små produksjoner på grunn av sitt høye nivå av frihet når det kommer til designet. Med denne typen printingsteknologi kan de mekaniske egenskapene ved designet konsekvent opprettholdes. Styrken i båndet mellom de forskjellige lagene i denne prosessen er utmerket. Pulveret i prosessen er et selvstøttende materiale.

DMLS

Ettersom det er en laserbasert teknologi, bruker metallisk 3D-printing pulveriserte metaller som sitt materiale. De mekaniske egenskapene til metallet spiller en stor rolle i denne typen teknologi. Fra kjøling av kanaler til innsetting av verktøy kan en mengde produkter lages gjennom denne teknologien. Prosedyren består av to deler – SLM eller Selective Laser Melting og DMLS eller Direct Metal Laser Sintering. Delene som produseres ved hjelp av disse prosessene er mye mer holdbare og fleksible. Noen av tingene som produseres gjennom metallisk 3D-printing er fult funksjonelle prototyper, kanalarbeid og stødige hus.

FDM – Utgått

FDM eller Fused Deposition Modeling er en av typene 3D-printingsteknologi som er veldig lett å bruke og kan produsere dimensjonalt stabile deler med lang varighet. I denne prosessen deponeres det smeltede materialet selektivt gjennom en forhåndsbestemt rute, lag for lag. De mest brukte materialene i denne typen teknologi er termoplastiske polymer. Denne typen 3D-printing er også en av de mest brukte i feltet. En av hovedfordelene som kommer ved å implementere FDM i din produksjonsprosess er at de forskjellige komplekse hulrommene som ellers ville ha vært vanskelig å produsere, kan gjøres på et blunk gjennom denne prosessen.